Takaisin Tulosta

Kovan rasvan lähteitä

Lisätietoa aiheesta
Ursula Schwab
27.10.2020
Taulukko 1. Kovan rasvan lähteitä (g/annos).
Ei-suositeltava vaihtoehto Suositeltava vaihtoehto
Elintarvike ja määrä Yhteensä rasvaa, josta kovaa rasvaa (g) Elintarvike Rasvaa, josta kovaa rasvaa (g)
Kermajuusto, rasvaa 32 %, viipale (10 g) 3,2, kovaa 2,2 Kevytjuusto, rasvaa 15–17 %, viipale (10 g) 1,5–1,7, kovaa 1,0–1,2
Kevytjuusto, rasvaa 10 %, viipale (10 g) 1,0, kovaa 0,7
Kasvirasvajuusto, rasvaa 24 %, viipale (10 g) 2,4, kovaa 0,6
Jogurtti, rasvaa 2–4 %, 1 prk (150 g) 3,0–6,0, kovaa 2,1–4,2 Rasvaton jogurtti, rasvaa 0,4 %, 1 prk
Kauravälipala
0,6, kovaa 0,4
0,7–1,8, kovaa 0,1–0,2
Turkkilainen jogurtti, 1 prk (150 g) 15, kovaa 10
Kermaviili, 1 prk 20, kovaa 14 Vähärasvainen viili, rasvaa 1 %, 1 prk 2, kovaa 1,4
Kevytmaito, lasillinen 2,6, kovaa 1,8 Rasvaton maito, lasillinen
Kaurajuoma
0,2, kovaa 0,1
0,1–0,2
Täysmaito, lasillinen 6,1, kovaa 4,3
Rasvainen piimä, rasvaa 2,5 %, lasillinen 4,4, kovaa 3,1 Rasvaton piimä, lasillinen 0,2, kovaa 0,1
Kahvikerma kahviin, 1 rkl 1,5, kovaa 1,1 Kevytmaito kahviin, 1 rkl 0,2, kovaa 0,1
Metvursti, viipale, 12 g 4,5, kovaa 1,8 Kevytmetvursti, 12 g 1,8, kovaa 0,8
Lauantaimakkara, viipale, 12 g 2,3, kovaa 0,9 Vähärasvainen kinkkuleike, 12 g 0,4, kovaa 0,2

Kirjallisuutta

  1. Valsta L, Kaartinen N, Tapanainen H, Männistö S, Sääksjärvi K (toim.) Ravitsemus Suomessa – FinRavinto 2017 -tutkimus. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Raportti 12/2018. Helsinki 2018