Ei-suositeltava vaihtoehto | Suositeltava vaihtoehto | ||
---|---|---|---|
Elintarvike ja määrä | Yhteensä rasvaa, josta kovaa rasvaa (g) | Elintarvike | Rasvaa, josta kovaa rasvaa (g) |
Kermajuusto, rasvaa 32 %, viipale (10 g) | 3,2, kovaa 2,2 | Kevytjuusto, rasvaa 15–17 %, viipale (10 g) | 1,5–1,7, kovaa 1,0–1,2 |
Kevytjuusto, rasvaa 10 %, viipale (10 g) | 1,0, kovaa 0,7 | ||
Kasvirasvajuusto, rasvaa 24 %, viipale (10 g) | 2,4, kovaa 0,6 | ||
Jogurtti, rasvaa 2–4 %, 1 prk (150 g) | 3,0–6,0, kovaa 2,1–4,2 | Rasvaton jogurtti, rasvaa 0,4 %, 1 prk Kauravälipala |
0,6, kovaa 0,4 0,7–1,8, kovaa 0,1–0,2 |
Turkkilainen jogurtti, 1 prk (150 g) | 15, kovaa 10 | ||
Kermaviili, 1 prk | 20, kovaa 14 | Vähärasvainen viili, rasvaa 1 %, 1 prk | 2, kovaa 1,4 |
Kevytmaito, lasillinen | 2,6, kovaa 1,8 | Rasvaton maito, lasillinen Kaurajuoma |
0,2, kovaa 0,1 0,1–0,2 |
Täysmaito, lasillinen | 6,1, kovaa 4,3 | ||
Rasvainen piimä, rasvaa 2,5 %, lasillinen | 4,4, kovaa 3,1 | Rasvaton piimä, lasillinen | 0,2, kovaa 0,1 |
Kahvikerma kahviin, 1 rkl | 1,5, kovaa 1,1 | Kevytmaito kahviin, 1 rkl | 0,2, kovaa 0,1 |
Metvursti, viipale, 12 g | 4,5, kovaa 1,8 | Kevytmetvursti, 12 g | 1,8, kovaa 0,8 |
Lauantaimakkara, viipale, 12 g | 2,3, kovaa 0,9 | Vähärasvainen kinkkuleike, 12 g | 0,4, kovaa 0,2 |