Takaisin Tulosta

Keskeiset tekijät riittävän pehmeän rasvan osuuden turvaamiseksi ruokavaliossa

Lisätietoa aiheesta
Ursula Schwab
27.10.2020
  • Pehmeää kasvimargariinia (rasvaa vähintään 60 % ja Sydänmerkkikriteerit täyttyvät) leivälle noin 1 tl/viipale.
  • Öljyä tai öljypohjaista salaatinkastiketta 1/2–1 rkl/salaattiannos.
  • Kalaa 2–3 kertaa viikossa (josta vähintään kerran rasvaista kalaa) valmistettuna rasvattomin ruoanvalmistusmenetelmin tai pehmeää rasvaa käyttämällä.
  • Tarvittaessa kasviöljy, juokseva margariini ("pullomargariini") tai pehmeä leipärasva ruoanvalmistuksessa.
  • Kasviöljy, juokseva margariini tai pehmeä leipärasva leivonnassa.
  • Maustamattomia pähkinöitä, manteleita ja siemeniä 2 rkl/vrk.
  • Viitteet «Suomen Sydänliitto ry. Sydän ja ruoka - suosituksi...»1 ja «Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Terveyttä ruoas...»2.

Kirjallisuutta

  1. Suomen Sydänliitto ry. Sydän ja ruoka - suosituksia sydänterveyttä edistävään ravitsemukseen. Suomen Sydänliitto 2019. http://www.sydan.fi/ravitsemussuositus
  2. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Terveyttä ruoasta – Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Punamusta Oy, Helsinki 2018