Suositukset aakkosissa


= Uusi tai merkittävästi päivitetty
= Suppeammin päivitetty

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Takaisin sisällysluetteloon »

1. Tahdistinhoito
Tahdistinhoitoa tarvitaan hitaan sydämensykkeen, sydämen vajaatoiminnan ja rytmihäiriöiden hoidossa. On tärkeää tunnistaa myös ajoittainen hidaslyöntisyys. Tahdistimen yksilöllinen ohjelmointi on tärkeätä vaikutuksen optimoimiseksi ja haittojen välttämiseksi. Tahdistinhoidon rinnalle tarvitaan usein myös lääkitystä.
1. julkaisupvm: 30.1.2010
PDF Tiivistelmä Potilaalle Potilaalle PDF
2. Traumaperäiset stressireaktiot ja -häiriöt
Traumaperäiset stressireaktiot ja -häiriöt ovat melko tavallisia, kaikenikäisillä esiintyviä mielenterveyden häiriöitä, jotka tulee tunnistaa kaikkialla terveydenhuollossa. Pitkäaikaisen stressihäiriön ensisijainen hoitomuoto on psykoterapia, toissijainen masennuslääkitys.
1. julkaisupvm: 24.8.2009
PDF Tiivistelmä Potilaalle
3. Tulehduskipulääkkeet
Tulehduskipulääkkeitä käytetään Suomessa runsaasti. Tulehduskipulääkkeisiin liittyvät haitat ovat yksi yleisimmistä sairaalahoitoa vaativista lääkehaitoista. Tulehduskipulääke - myös reseptittä myytävä - voi aiheuttaa vakavia, jopa kuolemaan johtavia haittavaikutuksia. Kipulääkitystä on harkittava tapauskohtaisesti vaivan luonteen mukaan.
Viimeisin päivityspvm: 20.1.2009
1. julkaisupvm: 15.5.2000
PDF Tiivistelmä Luentomateriaali1 Potilaalle
4. Tupakkariippuvuus ja tupakasta vieroitus
Tupakka- ja nikotiiniriippuvuus on vakava sairaus, joka lisää kuolleisuutta ja sairastavuutta. Vieroitushoidolla voidaan auttaa monia potilaita. Tupakoinnin lopettaminen vaatii keskimäärin 3 - 4 yritystä. Relapsi ei tarkoita lopullista epäonnistumista.
Viimeisin päivityspvm: 19.1.2012
1. julkaisupvm: 13.12.2002
PDF Tiivistelmä Verkkokurssi Potilaalle Potilaalle PDF
Vastuun rajaus

Käypä hoito -suositukset ovat parhaiden asiantuntijoiden laatimia yhteenvetoja yksittäisten sairauksien diagnostiikan ja hoidon vaikuttavuudesta. Ne eivät korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen omaa arviota yksittäisen potilaan parhaasta mahdollisesta diagnostiikasta, hoidosta ja kuntoutuksesta hoitopäätöksiä tehtäessä.