Kuvassa esitetään hapen dissosiaatiokäyrä. Kudosten hypoksian rajana pidetään valtimoveren
happiosapainetta 60 mmHg (8,0 kPa), mikä vastaa keskimäärin happisaturaatiota 89 %.
Kun happisaturaatio on yli 90 %, pienet muutokset happisaturaatiossa merkitsevät huomattavia
muutoksia happiosapaineessa. Kun happisaturaatio on alle 90 %, vasta suuret muutokset
happisaturaatiossa merkitsevät huomattavia muutoksia happiosapaineessa. Kuume ja asidoosi
siirtävät käyrää oikealle, jolloin happisaturaation mittaus yliarvioi kudoshypoksian
riskin. Anemia siirtää käyrää vasemmalle, jolloin happisaturaation mittaus aliarvioi
kudoshypoksian riskin.
Mukailtu lähteestä American Academy of Pediatrics Subcommittee on Diagnosis and Management
of Bronchiolitis. Diagnosis and management of bronchiolitis. Pediatrics 2006;118:1774-93