Tulosta

Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun ehdottomat leikkausaiheet

Näytönastekatsaukset
7.11.2018
Hanna Ronkainen

Näytön aste: D

Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun ensisijainen hoito on leikkaus, kun se aiheuttaa toistuvaa virtsaumpea, ylivuotoinkontinenssia, toistuvia virtsatietulehduksia, rakkokiviä, virtsarakon divertikkelin tai ylävirtsateiden laajenemisen (myös ilman munuaisten vajaatoimintaa).

Kansainvälisen hoitosuosituksen «Gravas S. (Chair), Cornu JN, Drake MJ, ym. EAU guidelines Treatment of Non-neurogenic Male LUTS. EAU Guidelines Office, Arnhem, The Netherlands. http://uroweb.org/guideline/treatment-of-non-neurogeni»1 mukaan eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun ensisijainen hoito on leikkaus, kun se aiheuttaa toistuvaa virtsaumpea, ylivuotoinkontinenssia, toistuvia virtsatietulehduksia, rakkokiviä, virtsarakon divertikkelin tai ylävirtsateiden laajenemisen (myös ilman munuaisten vajaatoimintaa).

Tämä teksti on linkitetty seuraaviin artikkeleihin:

  • Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu 1

Kirjallisuutta

  1. Gravas S. (Chair), Cornu JN, Drake MJ, ym. EAU guidelines Treatment of Non-neurogenic Male LUTS. EAU Guidelines Office, Arnhem, The Netherlands. http://uroweb.org/guideline/treatment-of-non-neurogenic-male-luts/#10 «http://uroweb.org/guideline/treatment-of-non-neurogenic-male-luts/#10»1
Käypä hoito -suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia. Lue lisää
KÄYPÄ HOITO -SUOSITUS Eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu
LINKKIEN TYYPIT JA VÄRIKOODIT
Kirjallisuusviite
Kuva
Linkki toiselle sivustolle
Lisätietoa
Näytönastekatsaus
PDF-tiedosto
PubMed-abstrakti
Taulukko