Tulosta

Kovan rasvan lähteitä

Lisätietoa aiheesta
18.12.2017
Ursula Schwab
Taulukko 1. Kovan rasvan lähteitä (g/annos).
Ei-suositeltava vaihtoehto Suositeltava vaihtoehto
Elintarvike ja määrä Yhteensä rasvaa, josta kovaa rasvaa (g) Elintarvike Rasvaa, josta kovaa rasvaa (g)
Kermajuusto, rasvaa 32 %, viipale (10 g) 3,2, kovaa 2,2 Kevytjuusto, rasvaa 15–17 %, viipale (10 g) 1,5–1,7, kovaa 1,0–1,2
Kevytjuusto, rasvaa 10 %, viipale (10 g) 1,0, kovaa 0,7
Kasvirasvajuusto, rasvaa 24 %, viipale (10 g) 2,4, kovaa 0,6
Jogurtti, rasvaa 2–4 %, 1 prk (150g) 3,0–6,0, kovaa 2,1–4,2 Rasvaton jogurtti, rasvaa 0,4 %, 1 prk 0,6, kovaa 0,4
Turkkilainen jogurtti, 1 prk (150 g) 15, kovaa 10
Kermaviili, 1 prk 20, kovaa 14 Vähärasvainen viili, rasvaa 1 %, 1 prk 2, kovaa 1,4
Kevytmaito, lasillinen 2,6, kovaa 1,8 Rasvaton maito, lasillinen 0,2, kovaa 0,1
Täysmaito, lasillinen 6,1, kovaa 4,3
Rasvainen piimä, rasvaa 2,5 %, lasillinen 4,4, kovaa 3,1 Rasvaton piimä, lasillinen 0,2, kovaa 0,1
Kahvikerma kahviin, 1 rkl 1,5, kovaa 1,1 Kevytmaito kahviin, 1 rkl 0,2, kovaa 0,1
Metvursti, viipale, 12 g 4,5, kovaa 1,8 Kevytmetvursti, 12 g 1,8, kovaa 0,8
Lauantaimakkara, viipale, 12 g 2,3, kovaa 0,9 Kinkku, 12 g 0,4, kovaa 0,2

Kirjallisuutta

  1. Helldán A, Raulio S, Kosola M, Ovaskainen H, Virtanen S. Finravinto 2012 tutkimus. The National FINDIET 2012 Survey. THL, raportti 2013/016. Helsinki 2013
Käypä hoito -suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia. Lue lisää
KÄYPÄ HOITO -SUOSITUS Dyslipidemiat
LINKKIEN TYYPIT JA VÄRIKOODIT
Kirjallisuusviite
Kuva
Linkki toiselle sivustolle
Lisätietoa
Näytönastekatsaus
PDF-tiedosto
PubMed-abstrakti
Taulukko