Vuonna 2018 tehdyssä systemoidussa katsauksessa ja meta-analyysissä «Sardeli AV, Komatsu TR, Mori MA ym. Resistance Tra...»1 verrattiin muutoksia kehon koostumuksessa (kehon rasvattoman kudoksen paino, rasvakudoksen paino ja kehon paino) ikääntyvillä, jotka harrastivat lihasvoimaharjoittelua 3–6 kuukauden ajan niihin, jotka noudattivat ainoastaan vähäenergiaista ruokavaliota (energiansaannin rajoitus noin 470–800 kcal/vrk).
Meta-analyysiin valittiin 6 satunnaistettua kontrolloitua tutkimusta, jotka olivat laadultaan homogeenisia ja keskimäärin hyviä (PEDro-luokitus, vaihteluväli 5–7). Vähäenergiainen ruokavalio oli koostettu pääosin siten, että energiansaannista 55 % tuli hiilihydraateista, 15 % proteiinista ja 30 % rasvasta. Lihasvoimaharjoittelua tehtiin 3 kertaa viikossa 12–14 viikon ajan harjoitusvastuksen ollessa 65–85 % yhden toiston maksimista (1-RM), 2–3 sarjaa sekä 8–15 toistoa per sarja suurimmille lihasryhmille. Tutkittavat (n = 392) olivat joko terveitä (4 tutkimusta) tai diabeetikkoja (2 tutkimusta), ja he olivat 55–80-vuotiaita), joiden BMI oli keskimäärin 32 kg/m2.
Kehon rasvattoman painon muutos oli keskimäärin 0,05 ± 0,3 kg lihasvoimaharjoittelua tehneessä ryhmässä ja vain vähäenergiaista ruokavaliota noudattaneessa ryhmässä –0,76 ± 0,1 kg. Lihasvoimaharjoittelu säilytti lähes kokonaan kehon rasvattoman painon laihtumisen aikana, ja kehon rasvakudoksen ja painon määrän muutos oli samankaltainen kuin pelkästään energiansaannin rajoittamisen avulla laihduttaneessa ryhmässä.