Takaisin Tulosta

Ravinto- ja elämäntapahaastattelu

Lisätietoa aiheesta
Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen ky / hoitoketjutyöryhmä
24.3.2010

Ruoankäytöstä tulisi selvittää ruokien ja juomien määrät ja laatu ateriakohtaisesti. Huomioi erityisesti seuraavia seikkoja:

  • ateriarytmi, perheen yhteiset ateriat
  • pääruoat ja välipalat
  • maito, jugurtit, viilit, vanukkaat
  • leivät
  • peruna, riisi, makaroni
  • margariini/voi
  • juustot ja leikkeleet
  • salaatit ja muut kasvikset ja hedelmät
  • limonadit, mehut, muut juomat
  • leivonnaiset ja keksit
  • karkit, sipsit, jäätelöt ja muut herkut

Elämäntavoista tulisi selvittää liikunnan, levon ja ajankäytön laatu

  • perheen elämänrytmi ja liikuntatottumukset
  • liikunnan laatu ja määrä (koulumatkat, liikuntaharrastukset, säännöllisyys)
  • muut harrastukset
  • passiivinen ajankäyttö (tietokoneen käyttö, TV:n katselu)
  • unen määrä

Muista antaa aina myös positiivista palautetta siitä, mikä onnistuu hyvin.