Ravinto- ja elämäntapahaastattelu
Lisätietoa aiheesta
Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen ky / hoitoketjutyöryhmä
24.3.2010
Ruoankäytöstä tulisi selvittää ruokien ja juomien määrät ja laatu ateriakohtaisesti.
Huomioi erityisesti seuraavia seikkoja:
- ateriarytmi, perheen yhteiset ateriat
- pääruoat ja välipalat
- maito, jugurtit, viilit, vanukkaat
- leivät
- peruna, riisi, makaroni
- margariini/voi
- juustot ja leikkeleet
- salaatit ja muut kasvikset ja hedelmät
- limonadit, mehut, muut juomat
- leivonnaiset ja keksit
- karkit, sipsit, jäätelöt ja muut herkut
Elämäntavoista tulisi selvittää liikunnan, levon ja ajankäytön laatu
- perheen elämänrytmi ja liikuntatottumukset
- liikunnan laatu ja määrä (koulumatkat, liikuntaharrastukset, säännöllisyys)
- muut harrastukset
- passiivinen ajankäyttö (tietokoneen käyttö, TV:n katselu)
- unen määrä
Muista antaa aina myös positiivista palautetta siitä, mikä onnistuu hyvin.
Artikkelin tunnus: nix00801
© 2019 Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen ky