Takaisin Tulosta

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus ja atooppinen ekseema

Lisätietoa aiheesta
Leena Koulu
27.5.2016

Iholiitto järjestää aikuisille vaikeaa tai keskivaikeaa atooppista ekseemaa sairastaville aurinkopainotteista sopeutumisvalmennusta Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Kurssit järjestetään ilmastollisesti suotuisissa olosuhteissa Kanariansaarilla.

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus edistää osallistujan hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Se tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen ja terveydenhuollon ammattilaisten antamaan ohjaukseen. Kurssin tarkoituksena on kuntoutujan elämänlaadun paraneminen sekä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn koheneminen. Kurssin ohjelma on ryhmämuotoista ja se sisältää luentoja sekä keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä päivittäin. Lisäksi kurssin ohjelmassa on yksilöllistä ohjausta. Omahoito, itsenäinen sairauden kanssa selviytyminen ja arjenhallinta ovat keskeisiä teemoja. Valinnoissa korostetaan ensikertalaisuutta. Toistamiseen haettaessa on perusteltava uudelleen valintaa.

Kurssi koostuu 3 osasta, joihin kaikkiin hakijan on sitouduttava:

  • Vuorokauden mittainen alkujakso järjestetään kotimaassa vuorokautta ennen lähtöä pääjaksolle.
  • 2 viikon mittainen pääjakso Kanariansaarilla.
  • Viikonlopun mittainen jälkijakso pidetään kotimaassa noin 3 kuukautta pääjakson jälkeen.

Aurinkopainotteiselle sopeutumisvalmennuskurssille haetaan Iholiitosta saatavalla hakulomakkeella (www «http://www.iholiitto.fi/»1). Hakemukseen liitetään alle 1 vuoden vanha lääkärin tekemä B-lausunto, jossa tulee ilmetä hakijan tarve ryhmämuotoiseen kuntoutukseen ja auringonvalon suotuisa vaikutus hakijan ihottumaan. Kuntoutukseen pääsyn este on muu vaikea sairaus.

Kurssin omavastuu on 400 € (vuonna 2016). Kurssinaikaista ansionmenetystä korvaamaan voi hakea kuntoutusrahaa Kelasta. Kurssin kokonaispituus on 19 vuorokautta. Kuntoutusrahan omavastuuaika on kurssin alkamispäivä ja sitä seuraavat 9 arkipäivää. Kurssille osallistuva voi hakea Kelasta matkakorvausta kotimaan matkoista.