Takaisin Tulosta

Keskeiset tekijät ruokavalion kolesterolipitoisuuden pienentämiseksi

Lisätietoa aiheesta
Ursula Schwab
20.9.2017
  • Kolesterolin saanti vähenee samalla, kun vähennetään kovaa rasvaa sisältävien tuotteiden, erityisesti rasvaisten maitovalmisteiden, käyttöä.
  • Runsaasti kolesterolia sisältävistä elintarvikkeista kananmunan keltuaisia on suositeltavaa nauttia enintään 2 viikossa (ottamalla myös huomioon ruoissa ja leivonnaisissa mukana oleva kananmuna). Yhdessä kananmunan keltuaisessa on lähes päivittäisen enimmäismäärän verran kolesterolia (noin 250 mg).
  • Sisäelimiä ei tule käyttää säännöllisesti, mutta satunnaisella käytöllä ei ole ravitsemushoidon kannalta merkitystä.
  • Katkarapujen ja muiden äyriäisten kohtuullista nauttimista ei tarvitse välttää, vaikka ne sisältävät kolesterolia, koska niiden kokonaisvaikutukset seerumin lipidipitoisuuksin ovat edullisia.
  • Viite «Suomen Sydänliitto ry. Ruoka sydänterveyden edistä...»1.

Kirjallisuutta

  1. Suomen Sydänliitto ry. Ruoka sydänterveyden edistämisessä – Sydänliiton ravitsemussuositus. Suomen Sydänliitto 2016. http://www.sydan.fi/ravitsemussuositus