Meta-analyysiin «Raisi A, Zerbini V, Piva T, ym. Treating Binge Eat...»1 sisältyi 5 satunnaistettua kontrolloitua tutkimusta. Kaikki tutkimuksiin osallistuneet BED-potilaat olivat keski-ikäisiä länsimaalaisia naisia (264 osallistujaa, keski-ikä 45 vuotta). He osallistuivat ohjattuun liikuntaan tai saivat liikuntareseptin tai liikuntaneuvontaa. Vertailuryhmien osallistujat saivat joko kognitiivista ryhmähoitoa tai ravitsemusneuvontaa.
Meta-analyysin päävastemuuttuja oli muutos ahmintaoireissa. Ryhmien välisen muutoksen efektikoko 0,94 (95 % luottamusväli -1,46 – -0,31) suosi liikuntahoitoa. Hoitovaikutusta arvioitiin hoitoryhmien välisten ahmintaoireiden erotuksen standardoidulla keskiarvolla. Meta-analyysissä arvioitujen osatutkimusten tulokset olivat keskenään melko heterogeenisiä, mutta kaikki osatutkimukset suosivat liikuntainterventiota.
Ohjattu liikunta oli yhdessä tutkimuksessa aerobista liikuntaa (ripeää kävelyä, lihasvoimaharjoittelua ja venyttelyä) ja toisessa viikoittainen ohjattu joogatunti, johon sisältyi kotiharjoittelua. Kolmessa tutkimuksessa tarjottiin liikuntaresepti tai liikuntaneuvontaa, joka kannusti lisäämään päivittäistä fyysistä aktiivisuutta ja viikoittaisten liikuntakertojen määrää. Liikuntaa lisäävät interventiot kestivät 3–6 kuukautta. Meta-analyysissä ei erikseen arvioitu osallistujien liikunnan määrää ennen interventiota.
Meta-analyysin perusteella ohjattu liikunta tai liikuntaneuvonta ovat tehokkaita vaihtoehtoja BEDin oireiden hoitoon. Tutkimuksissa ei kuitenkaan arvioitu liikunnan laajempia terveysvaikutuksia.
Meta-analyysi oli huolella tehty, ja siihen sisältyi tutkimustulosten laadunarvio. Interventioissa, vertailuryhmissä, tulosmuuttujissa ja yksittäisissä tutkimustuloksissa esiintyi heterogeenisyyttä, mutta tutkimukset olivat keskenään samansuuntaisia.