Takaisin Tulosta

Keskeiset tekijät kovan rasvan määrän vähentämiseksi ruokavaliossa

Lisätietoa aiheesta
Ursula Schwab
18.12.2017
  • Rasvaisten maitovalmisteiden sijaan rasvattomat ja vähärasvaiset nestemäiset maitovalmisteet eli maito, piimä, jukurtti ja viili sekä rahka (rasvaa enintään 1 %)
  • Rasvaisten juustojen sijaan vähärasvaiset juustot (rasvaa enintään 17 %)
  • Voin ja voi-kasviöljyseosten välttäminen
  • Rasvaisen lihan sijaan vähärasvainen liha, esimerkiksi paistit, fileet ja liha, josta on poistettu näkyvä rasva
  • Rasvaisten leikkeleiden sijaan vähärasvaiset täyslihaleikkeleet, esimerkiksi keittokinkku, uunikinkku ja kalkkunaleike (rasvaa enintään 4 %)
  • Vähärasvaiset tai rasvattomat ruoanvalmistusmenetelmät, esimerkiksi keittäminen, hauduttaminen uunissa tai liedellä tai öljyn tai pehmeän margariinin käyttö ruoanvalmistuksessa voin ja voi-kasviöljyseosten sijaan.
  • Viite «Suomen Sydänliitto ry. Ruoka sydänterveyden edistä...»1.

Kirjallisuutta

  1. Suomen Sydänliitto ry. Ruoka sydänterveyden edistämisessä – Sydänliiton ravitsemussuositus. Suomen Sydänliitto 2016. http://www.sydan.fi/ravitsemussuositus